27/02/2013

Week 4: Passo Dello Stelvio

Intussen is week 4 al een paar daagjes afgerond en is 1/5 van mijn trainingsschema voltooid. Vandaag (26/02) ben ik begonnen met week 5 en ik moet zeggen ik begin resultaat te voelen. Het schema volgend zweet ik nog altijd tot en met en zuipen doe ik op die momenten ook als een van de besten maar ik merk wel dat ik zwaardere standen moet aangaan om mijn schema gebaseerd op hartslag aan te kunnen. Toch ben ik benieuwd naar de eerste keren dat ik terug op de weg ga fietsen in plaats van op de rollen. Dan pas ga ik duidelijk kunnen zeggen of ik progressie gemaakt heb. Hier is alvast mijn schema voor week 4:

Trainingsschema Week 4

Nog 16 weken te gaan voor het zover is. De afgelegde tijd in totaal nu is 14 uur en 50 minuten en nog 78 uur  en 5 minuten voor de boeg! Het gaat vooruit. (^_^)

Greetz Binoshi!

25/02/2013

Air - Ephemera

Dit is zo een van die liedjes waar ik op kan wegdromen met gesloten ogen (zoals ik zei toen ik over "eenzaamheid" schreef). Ik heb het leren kennen dankzij een gewone tienerfilm maar ik vond het zo een leuk deuntje hebben dat ik het gaan opzoeken ben. Alsjeblieft en enjoy it.

Greetz Binoshi!


24/02/2013

Symfonie van een winternacht

Symfonie van een winternacht


Zachtjes slenter ik door het hoge gras
halmen ruisend heen en weer tegen mijn benen
langzaam zet ik stap voor stap vooruit
vergezeld van een rustig kabbelend beekje

Uren en minuten schuiven stilaan voorbij
luisterend naar de stille muziek van de natuur
nog wat passen verder en ineens zie ik haar
in haar mooie witte volle pracht

Hoog boven alles en iedereen torent zij uit
onder haar leiding doet de natuur mij genieten
van een hemelse symfonie vervuld van stilte
zacht zwevend van genot dans ik verder

En zo gaat het wonderbaarlijke lied voort
onder leiding van deze dirigent van de nacht
beetje bij beetje vergeet ik alles om me heen
en word zo op mijn beurt deel van dit orkest

In dansende zweefvlucht speel ik mijn stuk
zacht laat ik de halmen ruisen, mijn adem doet mee
mijn voeten zorgen pas voor pas voor een lichte bas
omgeven van een prachtig landschap zilvergrijs verlicht

Genietend leg ik mij neer in het frisse gras
hartverwarmend omhelst door kille dauw en maneschijn
door de muziek laat ik mij inpalmen en sluit mijn ogen
om nooit meer te ontwaken door jou liefdevol ingevroren

- Binoshi -

21/02/2013

"Home Sweet Home"

"Mogelijk meer hinder bij het spoor dan verwacht"... Zo was de kop van een krantenartikel gisteren naar aanleiding van een geplande algemene betoging van de vakbonden. Dan vandaag zelf... 's morgens niks van hinder te merken en kom mooi en degelijk aan op mijn werk.

's Avonds neem ik de trein huiswaarts en van de zogenaamde 40.000 aanwezige betogers is amper iets meer te bekennen. Blijkbaar waren die al huiswaarts gekeerd. Ook mijn trein kwam mooi aan en dus op weg naar huis. Tot even voor Leuven het volgende bericht door de luidsprekers op de trein kwam: 
"Dames en heren, even uw aandacht alstublieft. Vanwege een aanrijding met een persoon ter hoogte van Vertrijk is er geen verkeer mogelijk tussen Tienen en Leuven. Deze trein zal omgeleid worden via Aarschot naar Hasselt en vandaar verder rijden. Reizigers met bestemming Tienen, Landen, St-Truiden en Alken dienen in Leuven uit te stappen en verdere informatie vragen aan de stationchef"
Je zag de gsm allemaal gelijktijdig de hoogte ingaan op de trein van mensen die hun planning in rook zagen opgaan. Iedereen (de meesten) ijverig aan het bellen of berichtjes sturen. Komen we uiteindelijk aan in Leuven. Was het daar een chaos van jewelste met veel afgeschafte treinen omdat ze in beide richtingen niet door konden. De stationschef kon geen antwoorden geven. Dus ben ik eens naar de bussen gaan kijken maar het busverkeer was al verstoord door die betoging. Dus dat kwam er mooi bij kijken. Nu stond er toevallig wel net een bus richting Tienen maar die zat propvol (je zou kunnen zeggen dat je schoenlepels nodig had). En die bus kon dan nog niet eens direct vertrekken vanwege het volk rond de bus dat alsnog probeerde op die bus te geraken. Ik heb die moeite nog niet eens genomen en ben dan maar de stad in getrokken voor een avondje uit en naderhand zou ik wel terugkomen om te zien of de treinen nog reden.

Eerst ben ik even de Fnac ingeweest om mijn inkomticket voor de beurs "Made in Asia" te gaan halen. Kwam dat even goed uit dat ik in Leuven gestrand was. En vervolgens ben ik in Leuven wat aan Sightseeing gaan doen:




Maar aangezien het zo berekoud was, ben ik niet zo lang buitengebleven en ben ik een warme choco gaan drinken in de Metafoor waar je er een lekker stukje cake bij kreeg. Ook gauw iemand van Leuven opgebeld om te vragen of ze geen zin had om mee te gaan eten. En yep, it was all okay... dus wachten maar tot ze klaar was:

Een tof cafeke met groot bieraanbod 

Vervolgens was ze dan aangekomen en zijn we heerlijk Japans gaan eten bij de Sikinoya, maar ik heb het jammer genoeg niet opgekregen :-( Maar heb mijn duimen wel letterlijk en figuurlijk zitten aflikken ;-) En aangezien beelden meer zeggen dan woorden:

Eerst Onigiri
Dan hemelse Gyoza
Vervolgens een kom Miso-soep

Om af te sluiten met een stevige
portie Gyudon die ik niet op kreeg

Daarna terug naar het station van Leuven gegaan om daar de trein van 21u38 te nemen die er voor zorgde dat ik dan uiteindelijk om 22u10 kon zeggen: "Home Sweet Home". Maar eerst nog gauw wat nachtelijke kiekjes genomen in Leuven:




Al bij al: Oorspronkelijke planning verpest maar toch leuke avond aan overgehouden die de moeite meer dan waard was :-)

Greetz Binoshi!


20/02/2013

Yoshi Papercraft

Aangezien Yoshi een van mijn 3 projecten dit jaar is, wil ik jullie bij deze even laten weten hoe ver ik er momenteel mee sta. Het is nog niet veel aangezien ik er nog maar pas mee begonnen ben maar de eerste foto's kan ik toch moeilijk voor mij houden, dus bij deze


Dit is het materiaal dat ik gebruik

Greetz Binoshi!

PS: Foto's zijn genomen met een Nokia Lumia 820 (kwaliteit valt best goed mee he)

17/02/2013

Week 3: Passo Dello Stelvio

3x een hoofdletter Z daarstraks: Zweten, Zuchten en Zuipen!!! Ik heb immers week 3 van mijn trainingsschema afgerond. 150 minuten op de rollen gereden. Rustig tempo staat er maar door de gevraagde hartslag (bpm) was het toch doorfietsen geblazen om aan deze hartslag te geraken. Nu zit ik hier met een pijnlijke kont, de stijve beentjes zullen morgen wel komen. 2 uur en 30 minuten op die rollen is ellendig lang maar de muziek erbij helpt wel en de bijna 2 liter dat ik gedronken heb ook.

Trainingsschema Week 3

Nog 17 weken te gaan voor we de berg op rijden. Tot nu toe al 10 uur en 35 minuten aan voorbereiding gedaan en nog 82 uur en 20 minuten te gaan in de komende 17 weken.

Greetz Binoshi!

16/02/2013

Het Ochtendgloren

Het Ochtendgloren


Langzaam wandel ik rond, omgeven door kille pracht
Een feeëriek landschap ontwaakt in hemelse stilte
Rijmwitte velden, nevelige slierten sluimeren voort
Ook ik, stap voor stap, versmeltend met de natuur

In de verte verschijnt een kleine glinstering
Eerst heel klein maar vol van warme gezelligheid
Beetje bij beetje groeit deze bron van licht aan
En ik, zwevend ga ik genietend door

De bron van licht, inmiddels een zon geworden
Vermengd zijn stralen met de nevels en rijm
Een heerlijk klankspel van licht ontplooit zich
Ja ik, bijna verblind door dit mooie luisterspel

Duizenden rijmkristallen laten van zich horen
Laten zich gewillig bespelen door een zee van goud
Maar ook de zilveren nevel doet mee aan deze melodie
Wel ik, ik dans rond, begeleid door dit lichtorkest

Bedekt met zonnestralen sluit ik mijn ogen
Walsend, heen en weer, met de nevel in mijn armen
Zwevend, wegdromend, maar plots schiet ik wakker
"Dames en Heren, Eindbestemming van deze trein..."

- Binoshi -

Pikachu Papercraft

Om jullie een ideetje te geven wat Papercraft eigenlijk is. Wel het is een patroon afdrukken op papier, dit uitsnijden, vervolgens plooien en dan de stukken aan elkaar lijmen. Bij mij gaf was dit het resultaat bij mijn eerste poging (^_^) . Ain't he cute?



Greetz Binoshi!



12/02/2013

De man achter Binoshi

Ready for take-off
Wel hallo, ik ben de man achter Binoshi. Desondanks het feit dat deze blog hoofdzakelijk zal gaan over de Eenzaamheid wil dit niet zeggen dat ik een geïsoleerd persoon ben. Ik hou van experimenteren met onbekende zaken in het leven, regelmatig op reis gaan, deelnemen aan culturele activiteiten... MAAR ik hou er ook van mij zelf terug te trekken in boeken, films, handwerk, wandelingen op mijn eentje, ...

Ik ben er totaal van overtuigd dat de schoonheid van het leven terug te vinden is in de kleine dingen zoals een hommel die nectar probeert te verkrijgen uit een bloem. Of ineens, geheel onverwachts, dat ene kleine stukje blauwe lucht aan de hemel kunnen zien te midden van een massa duistere wolken. Geef toe... het is toch iets dat een glimlach op je gezicht kan toveren?

Soit, zoals ik toen klaar was om op te stijgen in dat vliegtuigje, zo is ook deze blog klaar voor zijn "take-off" en ik hoop dat jullie er veel plezier aan gaan hebben om deze blog te lezen.

Greetz Binoshi!