28/05/2013

Eventjes een rugzaktoerist zijn...

Jaja, wederom een dagje die met mooi weer begonnen is. De zon is nu intussen wel verdwenen en onweert het hier terwijl ik dit hier schrijf en regent het pijpestelen. Dus met dat mooi weer moest ik de dag natuurlijk buiten brengen en dus heb ik mijn rugzak er bij genomen en een wandeling gedaan voor de verandering (aangezien ik gisteren was gaan fietsen). En omdat beelden meer zeggen dan woorden... bij deze de fotorapportage:

Uitzichten en onderweg


27/05/2013

Mooi weer in Luxemburg... dat is "afzien"!!!

Jaja, het was al weer eventjes geleden... Een dagje die met een stralend zonnetje begon. Vanmorgen bij het ontwaken was de zon dus al daar en op mijn gemakje dus ontbeten... Pitabroodjes opgewarmd in broodrooster met zalm en kruidenkaas... mjammjammie!!!

Vervolgens dat eten laten zakken en dan stillekes aan klaarmaken, iets voor de middag ben ik dan begonnen... na een klein opwarmertje van 10 minuten begonnen aan de eerste helling van 5-6% wat normaal simpel had moeten verlopen maar er stond toch een licht tegenwindje waardoor het goed te voelen was. Eenmaal boven, even op adem komen en losrollen om vervolgens de stuwdam over te steken en te beginnen aan mijne kwelduivel van de dag...

De helling van 8-9% met uitschieters van 11% waar ik vorige keer heb moeten opgeven en terugkeren. Heb er wederom moeten afstappen, hijgend als een gek met een hartslag van 175 (dus boven mijn verzuringsgrens) om dan te voet verder iets hogerop te gaan om te gaan rusten op een parking. Dat leverde me wel het volgende uitzicht op ;)

Uitzicht op het stuwmeer

Na het rusten terug de fiets op verder naar boven, nog steeds diezelfde percentages van 8-9-10% maar raar maar waar blijft mijn hartslag deze keer op 162-166 steken en geraak ik wel boven :o Tja mij hoor je niet klagen dan. Dus hop eenmaal boven het dorpje bereikt op weg naar het volgende dorpje waar ik kan beginnen met een 5km lange afdaling zonder echte bochten: Maximum snelheid: 62,63km/u, zalig!!! Jammer dat endomondo niet meewerkte op dat moment of ik had mijn snelste km kunnen gezien hebben.

Dan nog een paar km's verder om dan mijn uiteindelijke laatste helling (4-6%) aan te vatten. De helling die ik al meermaals gedaan heb maar met een maximum temperatuur van "31 °C" was die helling ook al serieus afzien, maar conclusie... ik ben boven geraakt zonder afstappen maar wel met redelijk veel gepuf op het einde, blij dat ik ingehaald werd omwille van de verfrissende windjes dat de auto's met zich meebrachten

Eenmaal boven op naar het volgend dorpje over de heuvelrug tegen de wind in om dan aan de laatste afdaling te beginnen richting mijn vertrekpuntje... Pssst, weet je wat.... afdalen op een helling van 12-13% MET haarspeldbochten is niet fijn... en pijnlijk voor de vingers omdat je dan extra hard en continue op je remmen moet duwen, maar het is me gelukt en na een dikke 35km op een tijd van 1u55 ben ik een tevreden mens. Hier is alvast de route die ik gedaan heb evenals de details:



Greetz Binoshi!

25/05/2013

Training Passo Dello Stelvio

En wederom vertoef ik weer een weekje op mijn geliefde plekje in Luxemburg om te trainen voor de Stelvio. Vandaag verloopt week 17 en begint week 18. Het weer zat me echter jammer genoeg niet mee vandaag en deze week was het eigenlijk ook niet fameus + mijn neefje was ziek waar ik dan ook nog eventjes op gelet heb. Met andere woorden... deze week heb ik jammer genoeg niet zoveel gefietst.

Maar ik ben vandaag dus aangekomen in Luxemburg en hoop dat de weergoden mij gunstig gezind zijn. Maandag ziet het er naar uit dat ze dat wel zullen zijn... en dan ga ik proberen een helling te bedwingen van het kaliber van de Stelvio, alleen minder lang. Op deze heb ik 2 weken geleden nog een opgave gedaan nadat ik eerst twee hellingen gedaan heb van 6%. Duimen maar!!!

Maar ik ben vandaag nog wat spulletjes gaan kopen als voorbereiding voor de Stelvio... een licht regenjasje en overschoenen... eindelijk ik heb overschoenen!!!! Na afzien bij de Galibier vorig jaar, de Ename Classic en de Brabantse Pijl dit jaar... ik ben benieuwd of ze hun nut gaan hebben. Pijnlijk zijn ze alvast wel, bij het proberen aan te doen om te zien of ze pasten eventjes door mijn vel geschoten. Maar ze passen wel degelijk... alleen enorm lastig om aan te krijgen.

En het ziet er naar uit dat ze nodig gaan zijn. De Stelvio was deze week nog afgelast in de Giro wegens te veel sneeuw... kijk maar naar het webcambeeld van vanmorgen:

Brrrr Bibber Bibber!!!

En om jullie een ideetje te geven... het vergelijk van mijn trainingsritten tussen die van de Galibier en de Stelvio op de weg, gemeten met Endomondo. Ik zit nu aan 8km extra (had ik deze week kunnen rijden was dat waarschijnlijk 50km minstens meer)... maar de Ename Classic evenals 2 ritten begin Maart staan er ook nog niet bij. Evenals het feit dat ik deze keer sinds januari al op de rollen zit te trainen terwijl ik die bij de Galibier niet had. Plus de hellingen die ik nu in Luxemburg doe ten opzichte van vorig jaar zijn ook al steiler. Dus we mogen toch wel spreken van een progressie denk ik ;)


Soit, nog drie weken en het is zo ver... Nog 2 weken trainen in Luxemburg, dan de generale repetitie met "Tour de Namur" in Namen en de week erop komt de Stelvio eraan. Het kort af en de zenuwen beginnen te komen. Wish me luck!

Greetz Binoshi!

12/05/2013

Lente in Luxemburg (^_^)

Ja ja je leest het goed... ik zit "alweer" in Luxemburg ;-) Deze namiddag ben ik hier aangekomen vergezeld met afwisselend zon en regen onderweg, maar jammer genoeg geen regenboog. Hier aangekomen scheen echter de zon, dus beter kon ik het niet hebben.

Dus na mij eenmaal geïnstalleerd te hebben en een korte maaltijd ben ik naar buiten gegaan om de bloemetjes van mijn wild tuintje (niet verwilderd) te bewonderen en heb ik ook op mijn duizendste gemakje een korte wandeling gedaan om van de laatste zonnestraaltjes te kunnen genieten van de ondergaande zon.

Hier zijn alvast de foto's die het bewonderen opgeleverd hebben. I hope that you can enjoy them

De bloemetjes in mijn tuintje




Tijdens de wandeling

 




Dan ga ik nu terug wat verder relaxen en genieten van mijn verlof. Yoshi ligt al klaar om er aan verder te werken. Morgen staat er "winkelen" en een fietstocht op het programma als het weer mee zit.

Greetz Binoshi!


11/05/2013

Wok Village - Buikje vol!!

Jaja ik heb me weer eens laten gaan. Vandaag vanwege moederdag uit eten geweest in een wok restaurant in Zoutleeuw: Wok Village


Gelukkig waren mijn ogen niet groter dan mijn buik en heb ik alles mooi opgekregen. Het volgende staat allemaal op mijn palmares:

1e gang: Gefrituurde voorgerechtjes

  • Calamares
  • Visticks
  • Krabschaartjes
  • Kip nuggets
  • Loempia's
  • Deeg sticks
  • Deeg zakjes
  • Cury Driehoekjes
  • Saté
2e gang: Koud buffetje
  • Ika Nigiri (Sushi)
  • Sake Nigiri (Sushi)
  • Maguro Nigiri (Sushi)
  • Spicy Maki (Sushi)
  • California Maki (Sushi)
  • Koude zalm met gesnipperde ajuin
  • Gigantische mosselen (de mosselen waren groter dan mijn duim, schelp niet meegerekend)
3e gang: Even op adem komen
  • Gestoomde Dim Sum. (Voor zij die het niet kennen, zie foto)
Zo 1 mandje was het dus

4e gang: Tepan Yaki
  • Biefstuk
  • Kangoeroe Steak (jump jump)
  • Kikkerbilletjes (jump even higher!!!)
  • Noedels
  • Groentjes
5e gang: Cooldown (als je niet kan kiezen)
  • 1 bol banaan
  • 1 bol pistache
  • 1 bol aardbei
  • 1 bol straciatelli
Soit het was kortom een avondje genieten, zowel voor mijn buik als met het gezelschap van de ouders, broer en schoonzus en hun twee kinderen. De vraag is... zou ik het morgen riskeren om op de weegschaal te gaan staan?

Greetz Binoshi!

PS 1: ik weet dat het sommigen misschien niet interesseert wat ik allemaal in mijn mond stak, maar tja voor mij was het genieten geblazen... en voor mij dient deze blog dan ook als middel om dingen neer te pennen waar ik onder andere ook van kan genieten ;) 

PS 2: Voor zij die zich afvragen hoe het met mijn Passo Dello Stelvio project zit... ik zit nog steeds op schema, komende week gaat de fiets mee naar Luxemburg om verder te oefenen. Al moet ik tussen nu en de  dag van de Stelvio niet meer te veel zulke etentjes gaan doen ;)

PS 3: Wat betreft het Yoshi project... dat heeft even stilgelegen wegens drukte, maar zeker niet vergeten! Als alles goed zit ga ik daar volgende week mee verder normaal gezien!

04/05/2013

Dagje weg: Zon - Modellen - Pizza - Paradijsje... laat maar komen!

Jaja, vandaag trokken we wederom naar het door mij geliefkoosde Luxemburg. En wederom lachte het geluk mij toe :) Met een hemelsblauwe lucht, een zonnetje met temperaturen rond de 20 graden was het al genieten met de zonnebril aan over de autostrade.

Eenmaal de grens over was het middag en dus tijd voor een korte break in de Pizzahut waar ik de bediening mij liet welgevallen. Twee lookbroodjes belegd met spek, mozzarella en BBQ-saus waren mijn voorgerecht, gevolgd door een Pizza Alsace (mozzarella, champignons, ham, ajuin, look). Ondertussen passeerde er in het gangpad van het winkelcentrum (waar ook de Pizzahut lag) tal van vrouwen die het nakijken waard waren. (Tja ik ben nu eenmaal een man). Wat blijkt nu? Er was een modellencasting van Elite bezig... Zon die  buiten in alle glorie straalde en tal van zonnetjes binnen dus :p

 

Na ik mijn pizza netjes opgegeten had en mijn drankje genuttigd had ben ik dan maar verder getrokken, jammer genoeg zonder het gezelschap van zo een model maar soit, men kan niet alles hebben in het leven. En zo heb ik dan een paar uurtjes weer vertoefd op mijn paradijselijk plaatsje met enkel maar natuur om mij heen. Pure rust... enkel het geluid van vogeltjes, kabbelend water en een licht briesje en dan maar genieten van mijn boek in de zon. Nu is het nog afwachten of ik bruin of rood ben geworden. En als het dat niet is, ben ik nog steeds wit, maar dat is geen ramp.

Onderweg naar mijn paradijsje

Geïnstalleerd en klaar om te genieten!

Soit, het was een geslaagde dag tot en met!!!

Greetz Binoshi!