Eenzaamheid

Zelfs een lege kamer heeft charme!
Klinkt eenzaamheid wat te deprimerend voor je. Wel wat mij betreft niet! Het kan in mijn ogen zelfs mooi zijn. Zelfs Albert Einstein bevestigt het, zie maar naar het citaat hierboven. Daarom wil ik vooral in deze blog kunnen aantonen dat je zelfs in alle eenzaamheid kunt genieten van het leven. Het belangrijkste is vooral je goed voelen met jezelf.

Er zullen weliswaar negatief beladen blogs omtrent eenzaamheid komen, maar zonder minpunten heb je geen pluspunten he. En het zijn net die pluspunten die we nodig hebben, nietwaar? Dus laat je er niet door afschrikken als je een minder positief beladen blog tegenkomt. Het dient immer het groter geheel.

Wil je wat voorbeeldjes van wanneer eenzaamheid positief is?

  • Zo verdiept zijn in een boek dat je de wereld om je heen vergeet. 
  • Wegdromen op de muziek in je oortjes
  • Het moment van rust na een drukke werkdag
  • Voor de zonnekloppers onder ons... zonnen op een ligzetel, een drankje en muziek erbij
  • Mensen die hun ogen sluiten als ze ijscreme of chocolade eten om het te laten wegsmelten op hun tong en puur op hun eentje willen genieten van die smaaksensatie
Dus je ziet dit zijn al snel een paar opgenoemde voorbeeldjes. In het laatste geval, soms sluit je lichaam al automatisch de ogen bij het ervaren van bepaalde sensaties... dus eigenlijk zou je min of meer kunnen zeggen dat je lichaam af en toe de afzondering omhelst (^_^). Rare logica, maar enigzins vind ik het wel iets hebben.

Soit, voor de eenzamen onder ons, ik hoop dat ik jullie met deze blogs over eenzaamheid een beetje levensvreugd kan schenken met mijn blogs over eenzaamheid.

Greetz Binoshi!

No comments:

Post a Comment