Hobby


Wegdromen in een goed boek!
Wat mijn hobbies / favoriete activiteiten betreft zul je ook hier af en toe blogs terug vinden die er mee te maken hebben. Niet dat ik nu alles van naaldje tot draadje ga beschrijven maar wel telkens als ik vind dat ik iets voltooid heb, iets leuks gedaan heb of een bepaald punt bereikt heb dat de moeite waard is om het te publiceren. Hier krijg je alvast een overzichtje van mijn hobbies en favoriete activiteiten waaromtrent je regelmatig een blog zult kunnen terug vinden. Mocht je vragen of een opmerking hebben omtrent een van deze zaken, laat dan gerust iets achter en je krijgt gegarandeerd een antwoord van me. 
 • Fietsen: Doordat ik kort bij de taalgrens woon, heb ik mooi aansluiting op het fietsroutenetwerk van Ravels wat grotendeels over oude spoorwegen gaan die nu geasfalteerd zijn. Dit levert heerlijke fietstochten op in een natuurrijke omgeving. Ook in Luxemburg zijn mooie fietsroutes te vinden die dankzij de spoorlijnen en/of rivieren mooi plat zijn en magnifiek zijn om langs door te fietsen.
 • Internet: Veel van mijn tijd spendeer ik ook op het internet, rondsurfen, forums opvolgen, deze blog onderhouden, facebook (mja kan het niet laten), hier en daar wat pagina's/sites ontwikkelen of anderen wat hulp verlenen, youtube, .... Kortom het internet is zowat een beetje een virtuele speeltuin.
 • Koken: Ooooh ik hou van koken maar ik haat de rommel die erbij komt kijken om dit achteraf dan op te ruimen :-( Mocht ik dat niet hebben zou ik veel meer koken. Maar af en toe kan ik er een heel weekend aan spenderen. Zaterdag voormiddag in de kookboeken snuisteren om een heel menu samen te stellen van voorgerecht tot nagerecht. In de namiddag alle ingredienten gaan kopen in de winkel die ik nog niet heb en dan zondag de ganse dag in de keuken om het klaar te maken. En savonds na het eten mijn puinhoop in de keuken vervloeken!!!
 • Lezen: Als ik in de mood ben kan ik boeken verslinden tot en met. De ene na de andere... maar ik verkies dan wel bijna alleen Fantasy! Af en toe een thriller van Stephen King of een boek van Konsalik er tussen door mag ook wel maar verder liever een fictieve fantasiewereld waarin mijn gedachten helemaal kunnen wegzweven. En dan nog van het principe: "hoe meer bladzijden, hoe liever!". Een boek van minder dan 500blz is mij te dun!
 • Papercraft: Een vrij recentelijke hobby van mij die ik in 2012 ben beginnen te doen met een Pikachu te maken. De manier waarop je van simpel papier toch iets moois en vrij stevig kunt maken heeft mij helemaal ingepalmd en ik denk nu wel mijn hobby gevonden te hebben hierin. Dus meer figuurtjes zijn op komst!!!
 • Reizen: Wie doet het niet graag? Ik probeer alvast minstens 1 keer per jaar naar het buitenland te trekken en op mijn manier de wereld te ontdekken. Meestal op mijn eentje en dan naar kleine dorpjes/stadjes die goed omgeven zijn door natuur. Druk verstedelijkt gebied staat me niet zozeer aan, dus een bezoekje aan een hoofdstad zul je me niet zo heel rap zien doen. Op die manier kan ik prachtige wandelingen gaan doen, de lokale cultuur opsnuiven en veel traditionele gerechtjes proeven!
 • Restaurant: Op gebied van eten ben ik een echte Bourgondier! Ik kan echt genieten van lekker eten en vooral de westerse keuken en de japanse (aziatische) keuken kunnen in mij een grote klant vinden. Ik ga daarom ook regelmatig eens op restaurant bezoek om nieuwe gerechtjes te leren kennen. (meestal ga ik keer op keer naar een ander restaurant op een paar uitzonderingen na)
 • Wandelen: Aangezien ik graag van uitzichten en dergelijke hou en van foto's nemen in de natuur (al is het maar met een eenvoudig fototoestel) kan ik dit enkel het beste doen door wandelingen te maken. Of als ik een wandelkaart van een bepaalde streek heb is het voor mij een uitdaging om alle uitgestippelde routes op die kaart gewandeld te hebben. Daar zitten dus zelfs wandelingen van 6u en soms meer bij. Maar de meesten liggen tussen de 2 en 4u wandelen in.
Toch een leuk lijstje lijkt me met een gezond evenwicht tussen passieve en actieve hobbies (^_^) Mochten jullie tips of opmerkingen hebben of dergelijke omtrent een van mijn hobbies... laat dit dan maar gerust horen!

Greetz Binoshi!

1 comment:

 1. veel te veel hobby's jong :)

  ReplyDelete